Miért is a blog?

Itt írjuk le, hogy mi olyasmi történik velünk, amiről szeretnénk, ha barátaink és családtagjaink is értesülnének.

Hozzászólások

  • Szunya: Sziasztok, régen nincs már hír rólatok... Cicunak sok puszi: Évi és Feri (2011.06.10. 20:54) Megússzuk szárazon (?)
  • Klári+Miki: Sziasztok! Gondoltam, megosztom veletek ezt az írást. Hátha másnak is tetszik: 1. Géza fejedelem... (2010.05.29. 23:46) Gyakorlati útmutató aranyhallal való találkozáshoz
  • Hella1975: Szia, Megkérdezhetem, hogy milyen állást keresel pontosan és milyen tapasztalatod van? Szép napo... (2010.05.16. 15:38) Éljen az ausztrál augusztus 20!
  • Hella1975: Ami lemaradt: Szép napot, Hella (2010.05.16. 15:28) APEH vs. ATO
  • M Sityu: Szép volt, jó volt hallgatni. :-) Boldog Új Évet nektek odakinn a távolban, remélem 2010-ben talá... (2009.12.30. 16:14) Egy kis kultúra

Linkblog

Éljen május 4., a munka ünnepe!

2009.05.04. 10:57 | Józsa család | 1 komment

Nem tévedés, itt most május negyedikén tartották meg a május elsejét. Ugyanis nem ragaszkodnak mereven a dátumokhoz, fontosabb, hogy inkább hétfőre essen. Így biztosítják a kalendárium-független hosszú hétvégét. Persze erre nincs ozzi szabvány, mert ez most így van Queenslandben, de Victoriában elsején volt elseje. Micsoda hülyeség!

Na ez nem is olyan fontos. Fontosabb, hogy jól vagyunk. Itt az ősz, de ezt csak reggelente érezzük, napközben rövidnadrágos az idő, és működtetni kell a klímát az autóban. Pontosabban érezzük napközben is, mert már kezdünk leszokni a rendszeres medencézésről, ugyanis kihűlt a vize. Azért azok kedvéért, akik érdeklődtek, ideteszek egy esti (és nem kicsit művészi) fotót, amit minden ellenkezésem és pesszimizmusom (vagyis "úgyse látszik majd semmi") ellenére Cicu készített. Miközben majdnem látatlanban töröltem ezeket a képeket a gépből (mert nem egy készült, de nem is kettő), megakadt egyen a szemem és kénytelen voltam elismerni, hogy nem is rossz. Csak Cicu meg ne tudja, hogy nem volt igazam.

medence este

Szóval megvagyunk köszönjük. A nagy pénzkeresetemet otthagytam, mert elkeztem mást tanulni a jobb kereset és a könnyebb munka reményében. A taxi annyi pénzt (sem) hozott, mint egy diákmunkásnak a részmunkaidős tevékenysége. Persze, mondták, hogy a tapasztalattal meg azzal, hogy kapok egy-két állandó munkát (csoportszállítás) majd többet tudok keresni. Ez így is van, de akkor sem lesz igazán sok, arról nem is beszélve, hogy szívesebben foglalkozom a szakmámmal. Találtam egy céget, akik adatbáziskezelés-programozással (is) foglalkoznak. Soha nem csináltam adatbáziskezelést (bár hallottam már SQL-ről és láttam már olyan embert, aki programozott Clippert), azért belevágtam jobb híján. Egyelőre tanulok, kapok hozzá támogatást, de mivel érdemlegeset még nem termeltem, egyelőre pénz sincs belőle. Remélem gyorsabban jutok el a produktív szintre, mint ahogy a pénzünk elfogy. Na jó, nem ilyen rossz a helyzet. Főleg, ha gyorsan tudok majd haladni.

Járunk szórakozni. Közel van Gold Coast, ahol rengeteg szórakozási lehetőség van. A SeaWorld az állatok miatt érdekel minket nagyon. Vannak cápák, pingvinek (Kinga kedvence), jegesmedvék (azt nem értem hogy bírja a meleget) és persze delfinek. Egy be is állt nekünk egy fényképre.

delfinnel

Voltunk egy olyan helyen is, amit Infinity-nek hívnak. Méghozzá Évikével és Zolival. Ez egy fénylabirintus. Itt a bizonyíték.

Infinity

Voltunk két hete kempingezni egy szép tónál. Reggel mentünk, este vissza. Tetszett, szóval lehet, hogy máskor maradunk éjszakára is (persze ahhoz majd még be kell szereznünk sátrat és hálózsákokat. Bálint pecázott, azzal nem fogott semmit, de bedobta a rákcsapdát és azzal több teknőst is fogott. Mondanom sem kell, hogy körbe lettek a teknősök mutogatva, megsímogatva aztán mehettek vissza. A gyerekek gyorsan megtanultak evezni és nagyon ügyesek voltak.

Mugerah tó

teknős

csónakázunk

Bálint szerepelt az iskolai musical-ben április 30-n. Benne volt az egyik tánckarban, volt egy kis prózai szerepe és egy dalnak az egyik versszakát egyedül énekelte. Nagyon büszkék voltunk rá.

Ennyi egyelőre a munka ünnepén. Jöjjenek újra a dolgos héthöznapok!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Klári+Miki 2009.05.06. 11:12:35

Na végre!!!!!!
Jaj de jó látni benneteket!!!! :))))
Köszönjük a képeket. A gyerekek sokat nőttek, főleg Regő és Kincső, de mindannyian szépek vagytok és boldogok, legalább is a fotókból ez érződik.
Örülünk hogy Karesznak szakmai munka van kilátásban még ha most nem is értesz hozzá ez mégis biztató és ez csak a kezdet.
Itt küldünk nektek egy kis pozitív energiát meg ölelést, kapjátok el!
Puszi mindenkinek itthonról!
K+M
süti beállítások módosítása