Miért is a blog?

Itt írjuk le, hogy mi olyasmi történik velünk, amiről szeretnénk, ha barátaink és családtagjaink is értesülnének.

Hozzászólások

  • Szunya: Sziasztok, régen nincs már hír rólatok... Cicunak sok puszi: Évi és Feri (2011.06.10. 20:54) Megússzuk szárazon (?)
  • Klári+Miki: Sziasztok! Gondoltam, megosztom veletek ezt az írást. Hátha másnak is tetszik: 1. Géza fejedelem... (2010.05.29. 23:46) Gyakorlati útmutató aranyhallal való találkozáshoz
  • Hella1975: Szia, Megkérdezhetem, hogy milyen állást keresel pontosan és milyen tapasztalatod van? Szép napo... (2010.05.16. 15:38) Éljen az ausztrál augusztus 20!
  • Hella1975: Ami lemaradt: Szép napot, Hella (2010.05.16. 15:28) APEH vs. ATO
  • M Sityu: Szép volt, jó volt hallgatni. :-) Boldog Új Évet nektek odakinn a távolban, remélem 2010-ben talá... (2009.12.30. 16:14) Egy kis kultúra

Linkblog

Gyakorlati útmutató aranyhallal való találkozáshoz

2010.05.12. 12:52 | Józsa család | 2 komment

Lánclevél. Tudjátok mi az, ugye? Szoktam kapni ilyeneket. Sokan azt hiszik, a lánclevél olyan amiről virít, hogy az lánclevél. Hát annyira nem, mert érdekes dolgokat tartalmaz és hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az akkor is csak egy lánclevél. A vicces szövegeket, nőcis képeket (hoppá, elszóltam magam), szép tájakat szeretem is. Azt már sokkal kevésbé, hogy felszólítanak arra, hogy küldjem tovább, ha azt akarom, hogy a kívánságom teljesüljön. Azt pedig kimondottam görény megnyilvánulásnak tartom, hogy meg is fenyeget némelyik minden jónak ellentétével, amennyiben a továbbküldési követelésének nem teszek eleget.

Azokat akik nekem küldik a láncleveleket nem ítélem el, hiszen őket is kellemetlen helyzetbe hozta az aki nekik küldte. Mik közül választahat szegény. Egyik lehetősége, hogy továbbküldi 4-10 ismerősének és azért az apró lelkiismeretfurdalásért cserébe, hogy nem volt elég erős a lánc megszakításához a kívánsága mondjuk 4 órán belül teljesülhet. Meg kell adni az esélyt, nem? A másik lehetőség gyakorlatilag járhatatlan, mert először is a sorsot fordítja maga ellen: tönkremegy a magánélete, elveszíti a pénzét, extrém esetben a farka is leszárad. Ami ezen tragédiák mellett viszont egyszerűen elviselhetetlen, hogy eme világotrengető hőstettéről még csak nem is értesül senki, hiszen elakad nála a levéláradat. Na ez eldönti a kérdést, és már nyomja is a „továbbküld” gombot. Azt persze kevesen tudják, hogy ezek a lánclevelek terjesztik a továbbküldők és a címzettek email címeit a világhálón, mint a júliusi szellő a parlagfű pollent. Aztán csodálkoznak nagy nyitott szemekkel, hogy egyre több lelkiismeretlen reklámozó találja meg őket a hülye, veszélyes és drága portékáját kínálgatva (viagra, ingyen nők, meg töredékáron letölthető akármilyen film, még amit le se forgattak). És nem csak az email címet tudják ám, hanem a nevünkön szólítanak: „Kedves Karesz, nyertél 100 milló forintot, csak itt kell bejelentkezned, befizetned a csekély adminisztrációs díjat és máris gazdag vagy!” Na ezeket már sokkal több okos ember törli kapásból, de abból a szempontból már késő, hogy hetente jön ilyen levél és bizony kézzel kell törölni. Manapság egyre inkább a szpemek világát éljük. Egyre nagyobb károkat okoznak és egyre kevesebbet tudunk tenni ellenük. A szpemszűrők hellyel-közzel működnek, de azok is tévednek rendesen. Amikor átengednek egy kéretlen levelet, az még oké, de amikor kiszűrnek egy értékeset, az bosszantó. Szerintem az iskolai tananyagba bele kellene venni az internet-etikát. Vagyis, lánclevelek felismerése, leginkább a kidobása, vagy ha mégis túl nagy a késztetés a továbbküldésre, akkor szigorúan az előzmények (korábbi címzettek) törlése után és Bcc címzéssel küldve. Aki nem tudja esetleg mi az a Bcc (nem a BBC, mert az egy másik zenekar), akkor a Wikipedián utána olvashat: http://hu.wikipedia.org/wiki/E-mail

Kicsit elkanyarodtam, mert mi köze is van ennek az aranyhalhoz (ez volt ugye a cím)? Az, hogy a lánclevelek minden-jót ígérő zárómondatáról eszembe jutott valami. Bocsánat nem a zárómondatról, mert az a fenyegetés szokott lenni. Szóval, hogy mi van, ha mégis igaz. Mi van, ha tényleg teljesül a kívánságom? Na itt magamba szálltam egy kicsit.

Mi is lenne az a kívánság, amit én kívánnék, és ami miatt akár egy lánclevelet is továbbítanék 20 szerencsétlen ismerősömnek? Nyilván mindenkinek a lottó ötös ugrik be elsőnek. Azért persze, ha jobban elgondolkodik az ember, akkor ennél kicsit kreatívabb dolgok is eszébe juthatnak. És egyre bonyolódik a kép, egyre nehezebb a megfelelő kívánságot kitalálni. Én speciel nagyon nagy bajban lennék. Inkább csak azt tudom hosszan sorolni, hogy mit NEM kívánnék. Pld lottó ötöst, világbékét, örök életet. Azt se lennék hülye kívánni magamnak, hogy minden kívánságom teljesüljön. Hiszen ez egy ősi kínai átok. Végiggondoltátok már mi lenne, ha nem lenne már célotok, mert minden megvan? Egy dolog marad, az öngyilkosság, nem? Szóval elkezdtem stresszelni magamat azzal, hogy bármelyik pillanatban elémugorhat egy aranyhal, azt mondja, hogy kívánjak egyet (vagy hármat, tök mindegy) és akkor én ott állnék tanácstalanul. Ezért most nem halogathatom tovább, ki kell dolgoznom egy kérést. Legyen ott a tarsolyomban és akkor nincs az az aranyhal, aki meg tud lepni. Sőt, ezt most nagy nyilvánosság előtt (van ám arcom ezt a blogot annak mondani!) teszem meg. Ezzel esetleg praktikus, elleshető ötleteket is adok nektek, hogy ti is méltó képpen felkészüljetek az ilyen 9. típusú találkozásra (human vs. aranyhal).

Munkára föl! Mit akarok? Boldog lenni. Wow, meg is van. Csak ezt kell kirészleteznem. Mi kell ehhez? Pénz, egészség, túró rudi. Minden megvan? Majdnem. Azért jó lenne egy kis béke, nyugalom, megbecsülés, szeretet, meg az előzőeknek a kiterjesztése a szeretteimre is. Úgy elgondolom, hogyan tudom a túró rudit kiterjeszteni a gyerekeimre. Azt nem is kell, hiszen elintézik ők azt ádámcsutkától a fejük tetejéig. Még a széktámlára is jut. Tehát maradjunk a többinél. A pénzből annyi kell, hogy ne legyen túl kevés, de túl sok se. Ezt az aranyhalra bízom, hogy kiötölje a pontos mennyiséget. Egészségből se kérek se magamnak, se a családnak teljes szolgáltatást, lehetnek benne apró bibik. Mi a francot kezdenék a betegszabadságaimmal például?! A többiek is érdekes módon olyasmik, amik többé-kevésbé megvannak. Akkor meg minek kérjek ilyeneket az aranyhaltól. Egyre inkább úgy gondolom, hogy a kérésem egyszerűbb lesz, mint azt gondoltam volna eleinte: Ne változzon semmi. Már látom is az aranyhal képét, amit vágni fog, hogy ekkora hülyével sem hozta még őt össze a mindenható pecabot. Lehet, hogy munka nélkül maradva súlyos depresszióba esik és ezzel titeket meg is mentelek attól, hogy nektek ilyen „teljesítem a kívánságodat” típusú kérdéseket tegyen fel.

Itt a tudományos igazolása annak a sejtésnek, hogy a lánclevelek igenis hazudnak. Én magam. Ugyanis következetesen és előre megfontolt szándékkal meg szoktam szakítani minden láncot. Nem küldöm őket tovább. Mi történik erre? Teljesül a leghőbb vágyam, éppen az van, amit kívántam. Na erre varrjatok gombot!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

relene 2010.05.14. 06:33:31

Sziasztok!

Nekem ez a bejegyzés nagyon tetszik!
Üdv.:Timi Jakab

Klári+Miki 2010.05.29. 23:46:15

Sziasztok!
Gondoltam, megosztom veletek ezt az írást. Hátha másnak is tetszik:

1. Géza fejedelem idejében nem voltak számítógépek, ezért nem tudta továbbküldeni ezt a mailt, ezért 997-ben agyvérzést kapott és jól meg is halt.

2. Unokája, Imre herceg sem tanult a hibájából, ő sem küldte tovább. Meg is halt fiatalon egy vadászat alkalmával.

3. István király sem küldte tovább, ő is meghalt, de csak később.

4. Ha jobban végiggondoljuk azért halt ki az Árpád-ház, mert senki sem küldte tovább a szerencsemailt! Az összes Árpád-házi királyunk halott emiatt!

5. A részeges Lajosbának sincs számítógépe Alsó-Bivalybasznádon, így hazafelé a kocsmából el is b*ta egy tehervonat.

6. Egy barátom barátjának a barátja, akinek nem tudom a nevét, csak hallottam, hogy mesélték előttem huszonhárman, állítólag továbbküldte és tíz perc múlva megcsörrent a telefonja és vezérigazgatói állást kapott, vagy valami ilyesmi. Ez minden kétséget kizáróan bizonyítja, hogy működik!!!!

7. Egy barátom barátjának az ismerősének a testvérének az anyjának az ismerősének a nagybátyjának a fiát elhagyta a barátnője, mert nem küldte tovább a szerencselevelet. A következőképpen történt a dolog: Józsi hazajött a munkából, a barátnője otthon ordibálva fogadta: - Tudom, hogy ma kaptál egy szerencsemailt és nem küldted tovább, ezért elhagylak. Azzal fogta magát, összecsomagolt és többé nem is jött vissza.

8. Pista bácsi halálos beteg lett, mert nem küldte tovább. A dolog úgy történt, hogy másnap 8:16 perckor nagy fájdalmai voltak, ezért el ment az orvoshoz. Az alaposan megvizsgálta, majd így szólt:
- Pista bácsi? Maga továbbküldte a szerencsemailt?
- Nem, fiam.
- Akkor Isten nyugosztalja a Pista bácsit. Oszt azzal meg is halt az öreg, Visszakérdezni se volt ideje.

9. Az egyik kollégám tegnap megkapta a szerencsemailt, tovább is küldte és nem halt meg éjszaka!!! Tehát működik!!!! (Igaz, hogy azt kívánta, hogy bárcsak megkettyinthetné a szomszédja lányát, ami nem sikerült neki, de legalább nem halt meg!)

Nosza, te se tétlenkedj! Küldd tovább annyi példányban ezt a levelet, hogy lefagyjon a cég rendszere, különben úgy jársz mint a Pista bácsi, aki nem én vagyok, hiszen én rendesen továbbadtam!
süti beállítások módosítása