Miért is a blog?

Itt írjuk le, hogy mi olyasmi történik velünk, amiről szeretnénk, ha barátaink és családtagjaink is értesülnének.

Hozzászólások

  • Szunya: Sziasztok, régen nincs már hír rólatok... Cicunak sok puszi: Évi és Feri (2011.06.10. 20:54) Megússzuk szárazon (?)
  • Klári+Miki: Sziasztok! Gondoltam, megosztom veletek ezt az írást. Hátha másnak is tetszik: 1. Géza fejedelem... (2010.05.29. 23:46) Gyakorlati útmutató aranyhallal való találkozáshoz
  • Hella1975: Szia, Megkérdezhetem, hogy milyen állást keresel pontosan és milyen tapasztalatod van? Szép napo... (2010.05.16. 15:38) Éljen az ausztrál augusztus 20!
  • Hella1975: Ami lemaradt: Szép napot, Hella (2010.05.16. 15:28) APEH vs. ATO
  • M Sityu: Szép volt, jó volt hallgatni. :-) Boldog Új Évet nektek odakinn a távolban, remélem 2010-ben talá... (2009.12.30. 16:14) Egy kis kultúra

Linkblog

Eleget tettünk állampolgári jogunknak

2013.09.09. 14:07 | Józsa család | Szólj hozzá!

... vagy úgy is mondhatnám, hogy gyakoroltuk állampolgári kötelességünket. Nem véletlen a nyelvbotlás. Sőt két oka is van. Egyrészt hátha ez összezavarja a cenzúrát, ami a heti blogbejegyzéseimet rendre letiltja, és ti azt hiszitek, hogy nem is írok. Pedig de. Szóval ez a cím most elég zavaros és így átcsúszhat. A másik ok pedig az, hogy ez igaz. Ugyanis a szavazás itt nem csak jog, hanem kötelesség is. Ha nem szavazol állampolgár létedre, akkor bizony pénzbírsággal sújtanak. Én olyan típus vagyok, hogy utálok bírságot fizetni. És főleg, hogy bele is akartam szólni abba, hogy kit pénzeljenek az adónkból, így elmentünk szavazni. Egyrészt szavaztunk a parlamenti képviselőkre, másrészt szenátus ülésekre. A mi választókerületünkben 82(!) induló volt, pártok szerint csoportosítva (vagy 15 párt!). Ez a papír akkora volt, hogy szó szerint lepedőnek lehetne használni. Kétféleképpen szavazhattál. Vagy 1 db pártot megjelöltél, aztán majd ők kibokszolják maguk között, hogy ki üljön be. A második féle viszont egy vicc. Tedd a jelölteket sorrendbe, azaz számozd be őket 1-től 82-ig. Hát ez tíz fölött szerintem abszolút értelmetlen. Nem hiszem el, hogy a jelölteken kívül bárki más ezt a szavazást választotta volna.

Na mindegy. Megvoltuk. Én fogadást is kötöttem volna, hogy a kormánypárt (munkáspárt) marad, mert Ausztrália arról híres, hogy nem szereti a változásokat. A Királynőt is megtartotta, amikor arra kellett szavazni, hogy maradjon, vagy meglesz nélküle is valahogy ez az ország. Itt Queensladben sem bírják évek óta bevezetni a nyári időszámítást, mert ellenkeznek ellene a farmerok. Tehát maradnia kellett volna a munkáspártnak. De nem. A liberális koalíció nyert. Most jön a szokásos kormányváltásos megszüntetjük az előző kormány törvényeit akciósorozat. Nem örülök egy-két dolognak. Pld a liberálisok sokkal kevesebb akadályt gördítenek az iparosítás elé, vagy inkább nyomják is mert a nagyiparosok vannak mögöttük. Így könnyebb lesz a korallzátonyon keresztül hajóutat vájni, hogy a vasat és a szenet könnyebben lehessen exportálni. Meg bányát nyitni is könnyebb lesz az őserdő helyén. Persze adócsökkentést ígérnek, amit meg is tehetnek a befolyt plusz ipari adókból, na de kérdem én milyen áron?!

Vagy itt van a National Broadband Network. A (most már) volt kormány indította el. A lényege, hogy minden ausztrál lakónak legyen gyors internetje. Olyan nagy ötlet nem kellett hozzá, hiszen Ausztrália az az ország, ahol még létezik betárcsázós internet. Van egy kedvenc viccem és elmondom most is (bocs, ha egynémelyötöknek már nem új). Bemondja a pilóta: "Nemsokára leszállunk Ausztráliában. Kérem állítsák előre óráikat 10 órával. A naptáraikat pedig pörgessék vissza 20 évvel." Tehát az NBN ezt a kis kedvenc viccemet akarja megfúrni. Üvegszálas internetet a városlakóknak, műholdasat azoknak, akik a pusztában laknak. Az új kormány szerint egy átlagembernek elég 25Mbps és elég, ha 2019-re kiépül. 25Mbps már most gyenge. 2019-re az már megint a betárcsázós internetnek fog megfelelni. Végül is csak örülhetek, mert nem kell lemondanom kedvenc kis viccemről, 2019-ben is jó lesz még.

De Cicu optimista. Szerinte ebből az új kormányból jó is kisülhet. 4 éven belül kiderül. Addigra talán újra összehozok egy blogbejegyzést és elmondom hogyan alakult. Addig is legyetek jók!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása