Miért is a blog?

Itt írjuk le, hogy mi olyasmi történik velünk, amiről szeretnénk, ha barátaink és családtagjaink is értesülnének.

Hozzászólások

  • Szunya: Sziasztok, régen nincs már hír rólatok... Cicunak sok puszi: Évi és Feri (2011.06.10. 20:54) Megússzuk szárazon (?)
  • Klári+Miki: Sziasztok! Gondoltam, megosztom veletek ezt az írást. Hátha másnak is tetszik: 1. Géza fejedelem... (2010.05.29. 23:46) Gyakorlati útmutató aranyhallal való találkozáshoz
  • Hella1975: Szia, Megkérdezhetem, hogy milyen állást keresel pontosan és milyen tapasztalatod van? Szép napo... (2010.05.16. 15:38) Éljen az ausztrál augusztus 20!
  • Hella1975: Ami lemaradt: Szép napot, Hella (2010.05.16. 15:28) APEH vs. ATO
  • M Sityu: Szép volt, jó volt hallgatni. :-) Boldog Új Évet nektek odakinn a távolban, remélem 2010-ben talá... (2009.12.30. 16:14) Egy kis kultúra

Linkblog

Elröpült egy hónap

2008.12.09. 04:08 | Józsa család | Szólj hozzá!

Hú a francba! Eltelt egy hónap megint. Már két hónapja itt vagyunk.

Megmondom őszintén, nem szívesen írok blogot most. Kicsit depis vagyok. Na jó, azért szőke nem, mondjuk akkor inkább úgy, hogy lehangolt.

Nagy arccal kijöttem, hogy beadom a CV-met majd 3 helyre, kiválasztom azt amelyik szuper fizut, autó, megmiafrancot ad, a többinek beszólok nagyot és én leszek a király. Ehelyett meg sem tudom már számolni, hogy hány helyre beadtam, a fejvadászoknál megnöveltem a kört, hogy mennyire messze keressenek és a kívánt fizuhatárt is levittem. Eddig egy rohadt interjúra sem hívtak be. Még adategyeztetés céljából sem hívtak föl. Szóval nehogy valaki meg merje kérdezni emailben, hogy most mit dolgozom.

Gondoltuk, hogy a nagy nihilben akkor felvirágoztatjuk az ozzi videócsodát. Jó sok munkával demo DVD-t készítettünk és elmentem kilincselni a környékbeli ovikba. Mivel év vége van (tanév vége is), erre az évre nem lehet forgatást beindítani. Azért leadtam szórólapokat és majd januárban felmelegítjük a kapcsolatokat.

A házeladásból a pénzünk még mindig egy zárolt számlán poshad, mert a vevő bankja csak akkor adja ide, ha a födhivatali bejegyzések (tulajdonjog és jelzálog) már szépen vastagon föl vannak vésve a tulajdoni lapra. A csereszerzősdést viszont a földhivatalok nem értik, és egyszerűen szeptember óta tologatják az aktát ide-oda. Most már több ügyvéd is próbálja őket rávenni, részeredmények vannak, de még nem tudjuk mikor kerül be a végleges bejegyzés. Volt már hiánypótlás, de minden jóindulatot beleszámolva is többször túllépték a 30 napot. Jólelvannak, nekünk meg nincs pénzünk. Szégyenszemre otthoni, családi segítségre szorultunk. Itt, annak ellenére, hogy frissen jöttek vagyunk, kiderült, hogy kapunk családi pótlékot és albérlet kiegésztést is. Így amit otthonról kaptunk és itt adnak (kéthetente), az egyelőre eltart. Egyre jobban kellene a munka vagy a házpénz. Pontosabban legalább az egyik rövid távon, de persze mindkettő.

Na valami pozitívat is kellene írni. Mindenki jól van. Megható a sok törődés amit otthonról kapunk. Aki ismeri a gondjainkat, rögtön fölajánlja a segítségét, vannak angyalok, akik csomagot is küldenek (mikulásajándék a gyerekeknek, otthoni újságok, sőt le se merem írni mit még). Pedig magunknak csináltuk a bajt azzal, hogy idejöttünk szerencsét próbálni, nekünk magunknak kell(ene) megvívni a csatát, mégis sok a segítő szándék.

Szóval mindenki jól van. A gyerekeket nem viseli meg a földönalvás, a ruhák dobozokban tárolása. Azt mondják, hogy nem szeretik a sulit, de a kezdeti stressz kezd oldódni. Mind a négyükön látszik a fejlődés, egyre jobban kommunikálnak. Regő kivételével megkaptuk már az ESL (English as Second Language) tanári jellemzéseket és szép, fejlődést ecsetelnek. Regőnek volt egy kis afférja az ESL tanárával. Egyik nap felhívott, hogy beszéljek a gyerekemmel, mert nem csak nem figyel az órán, hanem különműsort rendez és elvonja a többiek figyelmét is. Mondtam neki, hogy tisztán látom a helyzetet, ez Regőre teljes mértékben passzol, mert ha nem ért valamit vagy valami nem köti le, akkor gondoskodik magának műsorról és könnyen tud közönséget is szervezni magának. Ebben még az sem akadályozza, hogy nem tud angolul. Ilyenkor beszél magyarul, aki nem érti az vessen magára felkiáltással. Persze az atyai szentbeszéd megvolt este. Egyrészt Regő kantárját is úgy látszik sikerült meghúznunk kicsit, másrészt a tanerő is állíthatott valamit a gyerekkezelési funkcióján, mert most rendben látszik minden. Bár Regő ESL jellemzésére még nagyon kíváncsi vagyok...
Ja, Regővel volt egy jó sztori. Egy-két nappal az ominózus ESL tanári hívás után felhívtak (Julie vagy Judy, nem értettem), hogy én vagyok-e Regő apja, mondom igen (már félve), akkor kapcsolják nekem Dr Emilt. Kapcsolás után bemutatkozom ő meg mondja, hogy ne haragudjak, de közben jöttek hozzá, később újra felhív. Gondoltam ez az igazgató elfoglalt ember lehet, mit tehetett Regő, hogy mégis beszélni akar velem. Még kérdeztem is hogy valami súlyos, mondta hogy nem de mindenképpen beszélni akar velem. Mivel Cicuval az iskola közelében volt dolgunk, bementünk, hogy személyesen simítsuk el az ügyet, bármi is legyen az. És jött számtalan szebbnél szebb gondolatunk, hogy vajon miért kell most elviselnünk a fejmosást. Node bátorságot színlelve bementünk. Kis telefonálgatás az adminisztrációból, hogy ki az a Julie vagy Judy, aki felhívott minket. Persze volt ilyen is, olyan is, de egyik sem vállalta, hogy keresett volna minket. Miután kiderült, hogy viszont Dr Emil nincs, az nem az igazgató, akkor Cicunak beugrott, hogy valahogy így hívják az orvost, aki mintát vett Regő begyulladt füléből tenyésztésre. És igen, azért hívott, hogy felírja az megfelelő antibiotikumot. Aztán bocsánatot kértünk Regőtől, hogy már azon gondolkodtunk hova iratjuk be, ha innen kirúgják.

Bálint most végzi a 7. osztályt. Februártól az új tanévet már a High School-ban kezdi (direkt nem középiskolát írok, mert nem egészen ugyanaz). Megvolt a végzősballagása. Táncoltak, énekeltek, voltak beszédek, kaja-pia. No meg diszkó a végén. Hát ezt is megértük. A High School beiratáson Cicu meg is hatódott. Én is, de persze ezt senki nem fogja megtudni (szerzői utasítás: ezt a sort innen ki kell törölni!). Jó sok gekkó meg szkink van a ház körül. Ezeket Bálint naponta összefogdossa (na jó nem mindet), megsimogatja aztán gondosan vigyázva arra, hogy Mogyi ne tudja őket elérni, visszaengedi. Pókok is vannak, azokat pohárral/papírlappal kitessékeljük. Shrek is ugye megmondta: "Jobb kint mint bent". Mondjuk ezt nem a pókokra mondta, de azt most ne ecseteljük. Ja vannak békák is. Ronda varangy is van, meg kicsi, szép fényes, zöld leveli. Na ezek sem hagyják ki a befogási procedúrát. A varangyokat nem dédelgetjük, mert mérgező a bőrük és elszaporodtak meg kártékonyak.

Aki nem tudná, igen kihoztuk Mogyit is. (Mi se hülyülünk már meg.) Ő egy héttel előttünk indult otthonról, lehúzott egy hónapot a karanténban és utána egyesült csak a család. Az se volt semmi, hogy olyan házat találjunk, ahol lehet kutyát tartani, kiadják nekünk annak ellenére, hogy nincs itteni bérlési referenciánk (ez baromi fontos), nincs még jövedelmem, és persze szép legyen, nagy és olcsó. Kis kompromisszummal (és nagy mázlival) sikerült mégis. Vissza Mogyira. Nem viselte meg a karantén. Ugyanolyan kíváncsi és vidám, mint volt. Kicsit lefogyott, mert nem szereti a profi kutyatápot (konyhai maradékot szeret, de ott ugye nem szabad azzal etetni), de azon kívül semmit sem változott. Kiderült, hogy az embermagasságú palánkon is átugrott a szomszédhoz, amikor nem voltunk itthon. Onnan ki az utcára aztán vissza ugyanígy. Elment világot látni. Ebben sem változott.

A lányok sokat barbiznak. Komoly történetek és sorozatok is vannak. Sokat rajzolnak, festenek, most már varrnak is. Vettünk a roncstelepen (ahová a levágott füvet hordjuk) egy leselejtezett media board-ot (irodákban használatos tábla, amin lehet a megírt felületet pörgetni, meg hőpapírra kinyomtatni). Az elektronika halottnak látszik, de kézzel hajtható és így is törtrészébe került egy ikeás táblának. Többszínű tollal lehet rá rajzolni, szárazon letörölhető. Minden nap használják. Hétvégén iskolásat játszottak, vetésforgóban alakították a tanárokat. Volt matek, osztályfőnöki, még torna óra is. És még azt állítják, hogy nem szeretik a sulit. Hihi.

Cicu iskolába jár. Fizeti az itteni társadalmi szociális háló (Centrelink). Numeracy, literacy és computer tantárgyak vannak. Ide olyanok járnak, akiknek nem volt elég az iskola, hogy eléggé felfejlődjenek valami általuk kedvelt munkához. Cicunak tiszta dedó az egész, a tanár is kérdezte, hogy mit keres itt, viszont nyelvtanfolyamra nem jogosult (a sikeres, 4.5-ös IELTS vizsgája miatt), itt pedig echte ausztrál környezetben van. Tehát jár és nagy meglepetésre sorba teszi a sikeres vizsgákat.

Egyéb tények röviden.
Bérelt házunk van, bár a szerződés 3 hónapos, nem határozatlan idejű. Januárban lejár. Addigra fel kell mutatnom rendszeres jövedelmet, hogy legyen hitelünk a tulaj előtt.
Telefonunk van. Mobil, vezetékes számot kérésre küldök. Lakcímet is szívesen, ha megígéritek, hogy semmi értékeset nem küldtök (mert kezd lelkiismeretfurdalásom lenni).
Internet van, de nem valami stabil, telefonálásra éppen hogy elmegy, videó kizárva.
Autó van. Egy 8 személyes Toyota Hiace Regius. Japánból importálták, gondom is volt a regisztrációnál, meg amikor biztosítást akartam kötni, mert itt nem nyilvántartott modell.
Itteni jogsink még nincs (3 hónap után nem érvényes a nemzetközi jogsi). Kreszvizsga megvolt, de a gyakorlatira csak december végére volt hely. Kellene kölcsönöznünk egy kéziváltós autót a vizsgához, mert a miénk automata és ha automatával vizsgázunk, akkor automata-korlátozás lesz a jogsinkban. Persze lehet, hogy sose fogunk majd kéziváltóst vezetni, de nem tetszik ez a korlátozás.
Az otthonról feladott holmi szépen megjött. Csak személyes dolgok voltak (könyv, CD, számítógép, evőeszközök, játékok). Szóval egy rakás dolognak még híjján vagyunk (ágyak, bútorok, konyhai cucc, TV). Mosógépet, szárítógépet, fűnyírót venni kellett. Egy rozzant hűtő van a garázsban, azzal még kivárunk.
Igéret, hogy lesz további blogbejegyzésem: van. A "mikor"-t nyitva hagyom.

Na csocsi!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása