Miért is a blog?

Itt írjuk le, hogy mi olyasmi történik velünk, amiről szeretnénk, ha barátaink és családtagjaink is értesülnének.

Hozzászólások

  • Szunya: Sziasztok, régen nincs már hír rólatok... Cicunak sok puszi: Évi és Feri (2011.06.10. 20:54) Megússzuk szárazon (?)
  • Klári+Miki: Sziasztok! Gondoltam, megosztom veletek ezt az írást. Hátha másnak is tetszik: 1. Géza fejedelem... (2010.05.29. 23:46) Gyakorlati útmutató aranyhallal való találkozáshoz
  • Hella1975: Szia, Megkérdezhetem, hogy milyen állást keresel pontosan és milyen tapasztalatod van? Szép napo... (2010.05.16. 15:38) Éljen az ausztrál augusztus 20!
  • Hella1975: Ami lemaradt: Szép napot, Hella (2010.05.16. 15:28) APEH vs. ATO
  • M Sityu: Szép volt, jó volt hallgatni. :-) Boldog Új Évet nektek odakinn a távolban, remélem 2010-ben talá... (2009.12.30. 16:14) Egy kis kultúra

Linkblog

Még egy 2008-as bejegyzés

2008.12.28. 11:14 | Józsa család | Szólj hozzá!

Nem vagyok most nagyon kreatív címalkotó periódusomban. Viszont dühöng bennem az írhatnék, így ezzel a címmel kell megelégednetek.

Röstellem, de szinte senkinek nem küldtünk karácsonyi üdvözletet. Nem hogy képeslapot jópár nekünk fontos embernek, de még elektronikusat sem, sőt még egy árva email sort sem. Ezennel töredelmesen bocsánatot kérek ezért. És mivel lustaságom mellett az önismeretem is fejlett, azért is, hogy nagy valószínűséggel jövő Karácsonykor sem fogunk semmit se küldeni. Ez ellen még fellebbezni lehet 15 napon belül. Mondjuk itt a blog kommentekben. Utána jogerős lesz.

Költözünk. Karácsony előtt kaptunk egy levelet a lakásfenntartó ügynöktől (mert ugye itt nem a tulajtól bérli az ember a házat, hanem az ügynökségtől), hogy a tulaj úgy döntött, hogy beköltözik a házába és a 3 hónapos bérleti szerződést nem hosszabbítják meg. Azaz január 22-ig maradhatunk, utána fel is út le is kophatunk. Persze elméletileg nagyon segítőkészek, keresnek nekünk másik bérleményt csak éppen elment Karácsony előtt szabira az ügyintézőnk, majd januárban jön vissza. Na erre nem tesszük fel az életünket (az angol úgy mondaná, hogy "nem tartanám vissza a lélegzetemet addig"), nekiálltunk a nagyon hosszadalmas keresésnek. Egy itteni barát házaspárunknak (akikkel még vagy 2000-ben ismerkedtünk össze Surfers Paradise-ban) is elsírtuk bánatunkat. Kiderült, hogy nekik van egy befektetés házuk és a bérlőjük több év után most szólt, hogy kiköltözik. Mondták, hogy nézzük meg a házat. Felhívtuk az ő ügynöküket, a megbeszélt időpontban odamentünk. Tetszett a ház. Közel van az autópályához, 20 perccel rövidebb az út a belvárosba is és a Gold Coast-ra is (az a fürdőhely). Van medence és még olcsóbb is. Szuper! Meg is pályáztuk. Itt ugye úgy van, hogy aki bérelni akar beadja a pályázatát, több oldalon keresztül próbálja bebizonyítani, hogy ő csendes, rendes, jólfizető, problémamentes lakó lesz. Láttuk, hogy rajtunk kívül legalább két másik jelentkező is volt. Mi nehezen tudunk jó bérlői tulajdonságokat felmutatni. Van 4 hangos gyerekünk. Van egy nagy kutyánk (az hírdetések feléhez oda van írva, hogy állatot odavinni tilos). Nincs egyelőre folyamatos bevételünk, mert még mindig nincs munkám, hogyaza... Valamint nem vagyunk nagyon hosszútávú bérlők, mert ha lesz munkám és hitelem, akkor szeretnénk saját házat. Tudva ezeket, mi elég esélytelenül indultunk volna a versenyben, de mivel ismertük a tulajt felhítuk és megkértük, hogy léccilécci. Tudtuk róluk, hogy csupaszív emberek, erre most rá is tettek egy lapáttal. Szóval lesz hol laknunk. Na azért csináltunk magunknak megint munkát, mert ugye így újra iskolát kell keresni, hogy ne kelljen órákat utazni a gyerekekkel minden nap. Kérdezősködünk, gyűjtjük az infót, hogy MacGregor, Rochedale, Springwood állami iskola legyen (mert ezek a közeliek), vagy esetleg egy fizetősebb (amiből szintén van vagy kettő egész közel). Az a baj, hogy dühöng a nyári vakáció, január közepe előtt egy lelket sem lehet az iskolákban találni. Pedig Bálintnak már a könyveit és füzeteit is befizettük a Cleveland High School-ban még december elején. A kicsik csomagja is meg vannak rendelve, szerencsére azokat nem kellett akkor még befizetni. Pillanatnyilag azt sem tudom, hogyan mondjam le. Sehol senki.

Nincs semmilyen évvégi érzésem. Élvezzük a nyarat. Ha még munkám is lenne...!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása